Cazare Slanic Prahova
la pensiunea si complexul sportiv,
hotel restaurant Casa Padurii

"Pe parcursul a doua zile am fost complet rupt de realitate. Un peisaj minunat si linistit pentru a uita totul... Recomand acest loc tuturor celor care vor sa se relaxeze cu adevarat."

Frédéric, consultant (Bucuresti)Atractii turistice

Minele de sare

Statiunea Slanic Prahova este recunoscuta pentru minele sale de sare, Salina Veche si Salina Noua. In vreme ce în Salina Noua se extrage în continuare sare, mina veche Salina Veche este în prezent deschisa publicului larg, fiind folosita ca loc de agrement. De asemenea, in una dintre incaperile separate ale Salinei Vechi, se desfasoara anual Campionatele Mondiale de Aeromodelism.

Lacurile sarate

O alta atractie turistica in Slanic o reprezinta lacurile sarate (Baia Baciului, Baia Rosie, Lacul Verde). Avand o concentratie mare de sare, aceste lacuri sunt folosite pentru diverse tratamente.

Manastirea Crasna

Crasna este o localitate situata in apropierea Slanicului.Traseul spre Schitul Crasna dureaza intre 2,5 ore si 3 ore si trece prin Grosani, satul Schiulesti si Valea Crasnei. Intoarcerea se poate face si pe drumul forestier spre Maneciu Ungureni.

Muntele Verde

Muntele Verde, numit si Piatra Verde, este rezultat prin consolidarea in timp a cenusei vulcanice geologic dispusa in strate cu suprafete plane perfect dezvoltate.


Afla mai multe despre Slanic Prahova si atractiile sale turistice:
Slanic pe Wikipedia
Istoria salinelor si lacurile sarate
Tratament salin
Cazare Slanic Prahova, camere moderne, vacante de relxare si sport, turism cultural, reduceri pentru grupuri, resturant traditional.